Johanna & Charlie

O P E R A T I O N #5

Operationer Permalink3
Dagen för den femte operationen börjar närma sig med stormsteg. 
Nu har vi äntligen fått en tid till den femte operationen som tur är en liten operation om man jämnför med dom andra operationerna som har gjorts. Dom tidigare operationerna har man fokuserat sig på Charlies fötter för att få dom så stabila som möjligt och därefter gipsbehandlingar i 3-6 veckor beroende vilken operation som har gjorts. När gipset har åkt av efter en operation måste Charlies ortoser sitta på dygnet runt. Tyvärr verkar de som att ortoserna har gjort så att Charlies vänstra stortå har lagt sig på sniskan som lätt får alla slags märken som gör ont. Kan vara allt ifrån blåsor, blåmärken, brännmärken, rött och svullet. Den senaste tiden har Charlie börjat bli påverkad av den här stortån som har orsakar mycket smärta dagligen som kommer i attacker under dygnet. Helt plötsligt kan han skrika till och säga ajajaj. 
 
På senaste AMC mötet tog jag upp det här med hans stortå som bara då var något som jag ville fixa för att undvika komplikationer senare i livet med skor, skavsår. Några veckor efter mötet började Charlie kommentera sin stortå, att den ligger neråt på sidan vilket tydligen var helt fel enligt honom och rätt så direkt efter började han klaga på smärtor vilket är helt förståeligt med tanke på hur röd och svullen han blir efter en dag med ortoserna. För inte allt så länge sen fick vi även ett par nya KAFO (höga ortoser) som ska få Charlie att inte kunna låsa hans knän i sin ursprungliga position men dom ortoserna har vi försökt att använda både jag och hans pappa utan framgång. Charlie gnäller hela tiden om att det gör ont, obehagligt så vi återgick till hans gamla ortoser som är ett kort par (AFO). Dessa ortoser har inte samma funktion som dom höga plus att dom egentligen är försmå för både hans fötter och vader men dom har fungerat hittills som reserver. klagomålen om smärtorna försvann inte alls och i tisdags fick jag boka en akuttid till TeamOlmed som har hand om alla Charlies ortoser för att få någon slags hjälp i hopp om att smärtorna ska avta.. Smärtorna som han har haft med dom korta ortoserna vet jag nu vad de berodde på förutom att stortån blir överbelastad, Charlie hade som gröna streck längst benen som vi misstänkte var blåmärken för att ortoserna är små för honom.
 
Som tur kunde Hanna på Olmed hjälpa oss att justera dom höga som vi använder oss utav nu utan problem. Nattortoser använder vi inte nu på nätterna. Under nästa vecka ska vi hämta ut dom nya som Charlie och hans pappa åkte och gjorde en avgjutning för ca två veckor sen. Förhoppningvis accepterar Charlie dom utan problem men det är bara att vänta & se🙂 
 
Efter operationen ska vi göra ännu ett par nya ortoser just för att stortån inte ska bli drabbad igen av ortoserna och självklart få den bästa förutsättningen att det inte sker igen eller att operationen blir misslyckad för att han bär ”gamla” ortoser. Charlie kommer ju att vara gipsad i ca 3-4 veckor efter denna operation, så fort gipset åker av ska vi få en tid till Olmed för att göra en avgjutning! 
 
❤️My little fighter❤️
 
Första operationen
Andra operationen
Tredje operationen 
Fjärde operationen
#1 - - Erica:

Det kommer gå jättebra! Kram till er 🌸

#2 - - Michelle:

stor kram <3

#3 - - Miss Jennifer:

Vilken söt en :)

Till top