Johanna & Charlie

K L Ä D E R

Random Permalink2
Nyinköpta från min absoluta favorit butik, Next.se.
Checka in
244 kronor
 56 kronor 
 
133 kronor
122 kronor
66 kronor
56 kronor

"Cancerbarn"

Random Permalink9
Än idag har jag inte kunnat släppa några få ord som jag har fått höra av människor som står min son väldigt nära. Människor som ska föreställa förebilder, nära & kära som ska se Charlie för den HAN ÄR och inte för hur han ser ut. Ord som gör mig illa än idag när jag blickar tillbaka på all kritik som jag har fått genomlida för Charlies skull bara för att hans släktningar tillhör en lite "finare" klass. Iallafall dom som har slängt ur sig de flesta kommentarerna som då handlar om Charlie. 
 
Som ung mamma har jag fått nog fått höra dom vanligaste kommentarerna, "väx upp", "ta ansvar", "snorunge". 
 
Jag har absolut inga problem med att folk säger sånna saker för jag vet själv att de dom säger inte stämmer. Jag kan hålla med om att jag kan ha en förjävlig attityd men då har personen i fråga förtjänat de. Jag anser mig själv som en ansvarsfull mamma med brister precis som vilken människa som helst, som är mänsklig.
 
Behöver Charlie något finns jag där, behöver han något införskaffar jag de hur min ekonomi eller hälsa än ser ut (försöker iallafall nu när ångesten har varit som värst). Jag tar Charlie på alla hans inbokade läkarbesök oavsett väder, mående mm. Behöver han nya kläder, klippas eller om något på dagis saknas fixar jag de utan problem medan en viss person slipper undan med ALLT!  
 
När jag köper saker till Charlie sånt som han behöver såsom kläder, ytterkläder, skor, leksaker, vagn, utflykter, dagisprylar osv så får jag höra att jag inte ska köpa så mycket för att min ekonomi inte är tillräckligt bra. Jag ska inte slösa så mycket..? Say what?! Det är väll ändå mina pengar eller har jag missat något på vägen? 
 
Samma sak när de är jag som går på ALLA sjukhusmöten/dietist/barnläkare, sover över på sjukhuset, habiliteringbadet, hanterar min psykiska ohälsa, försöker få livet att gå framåt så blir jag ändå boven i de hela, i och med att jag tydligen är oansvarig. Medan C inte ens rör sig ur fläcken.. C tar inte samma ansvar fast han bestämt skulle ha delat vårdnad & ha Charlie lika mycket som mig. Men han gör ju inget när de kommer till Charlie utan han överlämnar de till mig istället.. Jag får göra de tuffa som tär på mig än idag för att de har hänt så ofta som jag har fått tagit all ansvar, får C någon kritik eller kommentarer om att han är oansvarig? Nej det får han inte. 
 
Ska Charlie till akuten är de jag som åker in, är de en operation är de jag som åker in & sover över, är de ett möte kring hans vikt är de jag som åker in inkl barnläkarna, gips byte, arbetsterapeut (har hand om Charlies händer & handortoser), Olmed är de jag som åker in osv!! 
 
Även fast jag tar ansvar är så jag som ändå blir den oansvariga..🤔 
 
Jag får alltid kritik för allt jag gör även om dom inte säger de till mig face2face. För dom människorna jag tänker på har inte mage att uttala sig till mig utan går till C och pratar med honom istället när det handlar om mig. Vill något säga något om mig så får dom gärna ta de med mig och inte gå runt till andra.
 
Tyvärr får jag tippa på tårna för att ingen ska bli förbannad på mig eller få kommentarer om hur oansvarig jag är.. Ett exempel på hur äcklig syn två människor har på Charlie eftersom de gäller honom men även mig för att jag "inte tog ansvar" var när jag rakade av allt hår på Charlie förra våren. Anledningen? Jo nu är de ju såhär att de är ju våran son tillsammans så varje steg jag tar ska C veta men när de gäller han så behöver jag tydligen inte veta för att de angår tydligen inte mig. 
 
C hade iallafall försökt fixa till Charlie hår utan min vetskap, när jag fick hem honom såg hans huvudet förjävligt ut! Jag skojar inte! Bilder nedan
 
Ser kanske inte så farligt ut på bild men i verkligheten var de ojämnt. Istället för att först raka, sen trimma och klippa de kort för att allt skulle smälta in ihop.. Jag fick ju panik och tänkte att jag måste fixa till håret med en trimmer och klippa håret kortare men de gick inte att få till alls. Så jag rakade av allt! Ur gullig blev han😍 
 
Jag berättade de för C och la sen ut en bild när Charlie satt i sin säng men kommentarerna jag fick var, "cancersjuk" "kriminell" "fånge". Öh ursäkta?! Hur i helvete kan man säga så om ett litet barn? Speciellt när man är släkt med barnet? Finns inte i min värld! 
 
Fick tillslut nog och blev kallad för snorunge, oansvarig för att jag blev förbannad och sa ifrån. 
 
 
Privat meddelande med en närstående till Charlie
 
 
Något som jag tycker är väldigt underligt är att jag inte ens får ge min son lite färg i håret för att h#n ovanför inte tycker om de? Tänk sen när han blir äldre t ex när han frågar mig om varför de tex inte finns några bilder på honom från halloween eller likande som man nu kan tolka som "spökande" som ovanför skriver. Ska jag säga att nej, h#n ville inte att jag skulle "spöka" ut dig..?
Om de är någon som "spökar" ut Charlie så är de ju dessa människor som inte kan acceptera Charlie bara för att han inte har hår på huvudet🤔 
 
 Vad är de för fel på vissa människor? 
Som sagt så finns de vissa kommenterar som fortfarande sitter kvar inuti mig. Kan även lägga till att min relation till C nära och kära är ganska infekterad, jag är inte rädd att visa attityd när jag säger ifrån! 
 
Ni får ursäkta om de är förvirrande, skriv gärna om ni inte förstod eller vill ha en lite mer förtydliga text😊 
 

Morfar vecka♡

Random Permalink1
Veckan i bilder♡
Besökte min farmor & farfar😊 
Stannade förbi fontänen och kände på vattnet⛲
 Promenerade hem till pappa (morfar) , vi har varit här hela veckan😊 Kom hem och Charlie hittade sin nya kompisar som bor på gården nedanför våran port😇
Dagens äventyr blev kurator för min del och Charlie fick umgås med morfar♡
Till top