Johanna & Charlie

Förberedelser inför operation

AMC, Operationer Permalink1
Dagen för Charlies femte operation börjar närma sig med stormsteg. Snart är det dags för hans tå operation och förberedelserna börjar sakta komma igång även om det är ca två veckor kvar. Jag vill helt enkelt vara förberedd för annars kommer man ju stå där dagen innan och inte ha gjort något så förberedelserna börjar helt enkelt nu! 
Det som jag ska förbereda är först och främst en ny mysdress eventuellt en pyjamas som Charlie kan ha på sig på sjukhuset. Kanske även köpa ett par mysiga fluffstrumpor men är lite osäker med tanke på att han kommer bära gips och man vill ju helst undvika att vara stänga in tårna som antagligen kommer vara ömma. Annars får jag packa ner ett par av mina strumpor som är i fluff material som ändå är stora så det kanske är bättre? Vet inte hur jag ska göra men jag ska iallafall köpa en ny dress som även ska tvättas innan och jag ska även tvätta Charlies sjukhusbag. Införskaffa lite snacks, saft och lite torrvaror som håller här hemma utan att bli gammalt. Jag vet att man oftast inte är så hungrig efter en operation och verkligen inte på fastföda, så jag tänkte kanske mariekex, fruktstavar eventuellt en liten yougurt. Lite sånna saker ska jag försöka hitta som jag tror att han skulle kunna få i sig efteråt. Snällt och lent för både kropp och själv♡ 
 
Förskolan vet om att Charlie ska opereras och att han kommer bli hemma hela den veckan, så där har jag redan kryssat av en bit på förberedelserna! 
 
Nästa steg är narkosbedömningen som jag och Charlie ska iväg på nu i veckan. Egentligen ska det ske under Cs vecka men ja.. Så dit ska vi åka på dropin under veckan för att få klartecken på att Charlie är frisk nog för en operation och få reda på vilken typ av narkos han ska få.. Usch får redan ångestklumpen i magen bara på tanken av att bära in honom på operationsbordet😔 
 
Kommer även packa i ett extra ombyte till Charlie utifall om något skulle hända så rent ombyte ska tas med också. Annars är vi nog förberedda på det som kommas skall! Jag har försökt prata lite med Charlie för att kunna ”förbereda” honom också lite även om han kanske inte riktigt förstår men jag försöker prata lite om den här operationen utan att få det att låta som något skrämmande. När jag har pratat om operationen med honom har jag sagt att han ska operera tån, att det kommer gå fort och så fort han vaknar kommer jag stå bredvid honom vid sängen och ge honom hans favoritnalle som är en liten brun hundvalp som han kramar om varje kväll när han ska sova. Jag har lovat honom att vi ska packa ner hunden så den får jag inte glömma packa ner. 
 
Efter operationen beroende på vad klockan blir och vilken tid vi blir utskrivna men framförallt hur Charlie mår kanske vi åker förbi Täby centrum för en liten present som Charlie själv får välja ut. Det är liksom inget snack om den saken att min lilla kämpe ska få en present när han har varit så duktig och han får välja precis vad han vill för det är något som jag låter han avgöra själv.  Vill han ha en godispåse, en leksaksbil eller bara en studsboll kommer jag att köpa det utan att ens blinka! Jag vet att det finns en person som inte riktigt uppskattar mitt sätt att belöna Charlie på men jag är en sån mamma som vill belöna mitt barn när han har ett läkarbesök, tandläkare eller vad det nu är så vill jag att han ska få något innan eller efteråt för att visa att han var duktig osvosv. Vilket inte alltid uppskattas av vissa men det är så jag gör och människor får tycka att det är fel sätt men det är mitt val och det är så jag gör. Mitt hjärta får välja varje gång vad han vill ha för belöning och oftast blir det en godispåse eller en klubba men jag säger inte emot även om det är en vardag, har han varit iväg på något får han alltid något som en belöning❤️
 
(sista operationen åkte vi förbi centrum och Charlie valde den största brandbilen som han bara kunde hitta)
 
 
 

Solhäng

Random Permalink0
Gårdagen spenderade jag med min underbara vän Melissa som jag inte har träffat på ett tag så vi hade mycket att gå igenom. Vi köpte en varsin dricka och satte oss utanför Täby centrum i solen och bara rensade själen. Båda behövde det om man säger så, för vi kom inte hem förens klockan tio på kvällen så man kan verkligen säga att vi bara va utan några måsten. Riktigt härligt att ha någon att prata med om allt, speciellt det som tynger en så det känns otroligt skönt att ha henne som ändå förstår en♡ 
 
Vi gick in i centrum ett par gånger under tiden för påfyllning av dricka och kisspauser, annars satt vi ute i solen på både torget vid centrumet och vid "fylleberget" som vi kallar det. Ett litet skogsområde som ligger precis vid tåget där alla fulla A-lagare sitter men vi satt precis vid gångvägen på en liten stenkulle. Där satt vi i nästan tre timmar och pratade tills solen gick ner vid sju tiden ca och då gick vi in och satte oss och fortsatte prata😅 
 
Vi var nog aldrig tysta och vi är sånna som kan prata om allt mellan himmel o jord så folk i närheten fick sig nog ett gott skratt om dom hörde oss..😏
 
Jag och Melissa kan verkligen prata om allt, ena sekunden kunde det vara allvar och två sekunder senare kunde vi knappt andas för att vi skrattade så mycket åt något som sas..
 
I love her so much♡
 
 
 

JAG HAR FÅTT JOBB

Random Permalink3
Som ni kan se i titeln har jag äntligen fått ett jobb efter så mycket sökande och efter många nej har jag äntligen fått ett ja från ett företag som jag är så tacksam för. Jag har tidigare sökt dit för ett par år sen som tyvärr slutade i att jag inte blev antagen till. Besviken som jag blev lät jag bli att söka dit igen förra året för att mitt självförtroende sjönk ner i botten när jag inte blev antagen året innan. I år har jag alltså sökt dit i år igen och denna gången gjorde jag det bara utan några som helst förväntningar! Jag har skickat mitt cv till alla möjliga företag och arbetsgivare inom alla kategorier som finns inom yrken utan något svar från mer än hälften..
 
Kommer inte riktigt ihåg hur jag kom in på att söka till detta jobbet igen. När jag söker jobb kollar man ju in dom klassiska sidorna som finns. Ibland googlar jag även på olika företag som t ex H&M för att kolla på deras hemsida om de finns några lediga tjänster osvosv. Jag kom iallafall in på en hemsida och skickade iväg mitt cv. Inom några timmar fick jag ett mejl om att göra ett servicetest. Gjorde den och skickade in. Fick svar ett par dagar senare om att jag skulle få gå på deras gruppaudition som jag fejlade på sist jag sökte dit.. 
 
Den 28/3 var det äntligen dags för denna gruppaudition. Jag var så nervös på tåget påväg in att jag nästan fick en panikattack, hade sån ångest i kroppen och jag var så nära på att vända på klacken när jag kom fram till Tekniska Högskolan där jag skulle ta en buss. 
Tack och lov tog jag den förbaskade bussen som var proppfull till audition och satte mig utanför entrén bara för att andas med pappa i mobilen.. Nervositeten blev outhärdligt när jag såg att det bara vällde in människor dit jag skulle men jag tog mig samman och gick in dit. Fejkade ett leende för att dölja min ångest och nervositet! 
 
Ni kanske vet redan nu vart jag har fått jobb..? Ska jag hålla på det till slutet eller ska jag avslöja det redan nu..? Jag kan iallafall säga att jag hamnade i gruppen Ikaros. Vet ni vart jag har hamnat? 
 
I min grupp Ikaros var vi ca 10 personer som satt vid ett bord på en scen tillsammans med två stycken som hade hand om denna "process". Alla som satt där hade starka personligheter och några utan tjejerna var väldigt framåt och pratade hela tiden så jag kände mig nästan tvungen att kliva ut ur min comfortzone, vilket jag även gjorde!
 
Denna audition skulle ta ca 2,5 timme så jag höll igen mig i början, sist jag var på denna audition var jag så tillbakadragen och så tyst, troligtvis var det därför som jag inte fick tjänsten då. Den här gången klev jag ur min comfortzone som jag skrev ovan och tog för mig allt som jag bara orkade. Under dom här två timmarna skulle vi ha grupparbete och enskilda små arbetsuppgifter där man fick en bild som man sen skulle förklara hur man tolkade bilden. När det väl blev min tur satte orden fast i munnen på mig och när jag blir nervös snubblar jag på orden och måste istället använda händerna för att kunna få fram det som jag vill få sagt.. Pinsamt som bara den men jag gjorde det!! Jag förmedlade det jag ville få sagt och kände mig så oerhört stolt när jag hade sagt mitt sista ord🙏 
 
För att förkorta hela storyn kan jag bara säga att jag kände mig stolt och att jag verkligen blottade min osäkerhet för så många okända trots min socialfobi. Grymt stolt över mig själv när jag gick därifrån och fick även lite beröm av ena tjejen som hade hand om auditionen! 
 
Väntan på att få svar var oerhört jobbig.. I tron om att jag inte skulle bli antagen satt jag nästan varje kväll och sökte nya jobb bara för att.. Meeeen.. En kväll den 3/4 fick jag ett sms från GRÖNALUND som skrev att jag hade fått en anställning hos dom som Parkvårdare som jag själv hade fyllt i under den här audition!! 
 
Kan ni förstå min glädje? Jag har alltså fått jobb på Grönalund😍 
 
Jag är så förbaskat stolt över mig själv att jag gjorde ett sånt gott intryck bland tusentals ansökningar. Bland tusentals blev jag en utav dom som kom hela vägen och fick en anställning!
 
I f@#king did it!
 
Till top