Johanna & Charlie

Sjukhus mys

AMC Permalink1
Jag och Charlie ligger inne i vårat rum som vi har här på Astrid Lindgren. Min mamma åkte nyss hem så nu ska jag snabbt skriva lite här för att uppdatera lite och sen ska jag natta Charlie innan läkarna och alla ska gå in & ut. Lite sömn vill man få tills imorgon! 
 Under kvällen så har vi packat upp på rummet. Ätit lite middag, tvättat av Charlie som sen fick på sig en lång klännings skjorta eller vad man ska säga. Sen så har vi bara suttit i köket på avdelningen & pratat å busat med Charlie som har varit otroligt glad. 

Annars under kvällen så har vi inte gjort så mycket än att en av läkarna har försökt hitta ådor på Charlie för att sitta en karteter. Men hittade inga på honom så förhoppningsvis sätter dom den imorgon bitti då han är sövd.. Stackaren!<3


Love

Random Permalink0

Klumpfot

AMC Permalink1
Klumpfot;
Som ni kanske har förstått nu så föddes ju Charlie med en klumpfot som är på högerfot. 

Klumpfot är en vanligtvis medföddmissbildning av ena eller bägge fötterna. Ungefär ett barn av 1000 föds med denna utvecklingsdefekt. Pojkar drabbas ungefär dubbelt så ofta som flickor. Man vet inte varför man får klumpfot. 
 Klumpfot kallas också för PEVA som är en förkortning av det latinska namnet pes equinovarus adductus. Förkortningen Peva står i talspråk för 'Fötter' – 'vinklingen nedåt i spetsfot' – 'vinklingen inåt' – och 'vinklingen uppåt. 
 Vid svårare fall kan krävas ytterligare kirurgiska åtgärder, såsom senförflyttningar, senförlängningar och delning av ledkapslar för att uppnå normalt läge i fotleden. Dessa operationer utförs vid cirka sex månaders ålder. Även då gips- och ortosbehandlingarna avslutats måste föräldrarna vara extra uppmärksamma och noggranna på även små återfall i felaktig fothållning. 
 De allra flesta barnen med klumpfot efter behandlingar kan gå, springa, simma, cykla.
 
Behandlingar; 
Gipsbehandlig, förlängning av hälsenan, special skor & skenor, operation. 

All text & bilder kommer från Google, sök på Klumpfot om du vill veta mer. 

Till top