Johanna & Charlie

Det går framåt!

Personliga inlägg Permalink0
PS,  lite rörigt inlägg😂 Bara blev så😇
 
Imorse åkte jag och Charlie iväg till barnläkarmottagen på ett återbesök med barnläkare och våran dietist som vi har haft kontakt med under lite mer än ett år.
Charlies vikt har inte varit den bästa om man säger så.
 
Under 9 månaders tid har Charlie legat på 10 kg som hade mer eller mindre stannat av där som även hade börjat påverka hans längd när vi besökte dietisten i början på november förra året. Jag tog kontakt med en dietist för att Charlie åt så pass dåligt, fick knappt i sig någon näring förutom vatten och mjölk. Hans mage krånglade också vilken den har gjort enda sen han föddes tyvärr. När Charlie var en bebis trodde man att han var komjölksallergiker vilket resulterade att han fick utskrivet recept på Althera som är en välling med specialnäring vid komjölksprotoinallergi. Funkade väll okej men magen krånglade ändå utan förbättring. Charlie började äta burkmat regelbundet vid 6 månders ålder men förstoppningarna fortsatte precis som vanligt. Fick köpa hem massvis av katrinplommon, päron, kiwi, levaxin som skulle lätta på trycket men ikke. 
 
Ju äldre han blev desto mer ville han inte äta, verken det man serverade eller det som han själv bad om.. Varje måltid var en kamp om man säger så! För ca ett år sen tog jag som sagt kontakt med en dietist här i Täby som har följt upp oss några gånger med 2-4 månaders mellanrum. Vi har även fått göra en matdagbok både hemma och en på dagis där vi alla har skrivit i hur mycket och vad han har ätit. Vilka tider som han äter för att se om det finns något mönster i det hela. Diesteten kom aldrig riktigt fram till en förklaring till vad problemet kunde ha varit men vi har fortsatt att få i Charlie frukost, lunch, middag, kvällsmål och något där emellan. 
Fick även näringsdrycker utskrivet för ett år sen som Charlie än idag fortfarande dricker regelbundet vid behov som t ex dåligt intag vid frukosten eller till kvällsmacka om matintaget har varit dålig under dagens gång. 
 
Dietisten uppgift enligt henne själv är att ge mig och Christopher tips och råd om hur vi kan lägga om kosten, låta Charlie leka med maten för att hitta ett intresse i att äta den. Tipsat om små saker som egentligen inte har spelat någon roll för våra samtal som vi har haft med henne har alltid varit likadana i ett års tid. Vi tar en längd och vikt sen sätter vi oss ned och pratar om hur den senaste tiden har varit sen vi sågs sist. Hur mycket han har ätit på en dag, favoritmaten, fått närings drycker utskrivet, lekt osv osv. Inget av våra besök har egentligen hjälpt någon av oss förutom att vi har fått näringsdrycker som inte heller har gjort någon speciell skillnad förutom att Charlie älskar banansmaken😅 
 
Tillslut kände jag bara att nej det här funkar inte. Vikten har står kvar på samma siffra och har gjort det sen i mars 2016. Han äter ingenting. Magen är stenhård och bajset är trögt. Jag fick nog helt enkelt. Kontaktade barnläkarmottagen för att få svar på varför Charlie inte får i sig något, min tanke var att något måste vara fel i medicinskväg. Att Charlies strupe kanske är för trång så när han äter så kanske det gör för ont för att svälja..? För trång magsäck? Svårt att andas samtidigt som han tuggar? 
 
Man tänker ju att något måste vara fel inuti honom med tanke på att han var så kinkig med alla måltider förutom glass. Många sa att det bara var trots men jag tyckte att det hade pågått för länge för att bara vara trots! Ringde upp barnläkarna och fick komma dit ganska så fort för att även dom var oroliga. Charlie var så pass liten för sin ålder, nästan 3 år och vägde bara 10 kg. Magen som har krånglat sen födseln också vilket gjorde att vi fick en tid snabbt! 
 
Väl på plats hos läkarna bad jag om alla prover som man kunde tänkas ta, allt ifrån diabetes till pälsallergier. Vitamin & mineralbrister togs också, vikt och längd togs då hamnade vi på 84 cm & 10,59 kg..  
Man ville fylla ca 5-6 små rör med blod också vilket blev en kamp att fylla. Charlie har ju som sagt lite annorlunda armar om man jämför med oss andra. Man kan inte se hans armbåge eller några som helst blodådror. Ska man veta vart armbågen sitter så måste man känna och klämma på hela armen för att hitta den. Om du ska ha tag på en blodådra måste du ha en speciell apparat som bara finns på sjukhus. Det är stor tjock grå apparat som har en röd laser på undersidan som letar upp ådrorna och på ovansidan av apparaten kan man se ådrorna som är pyttepytte små. Charlies armar har inga synliga ådror och om man hittar en så är det så gott som omöjligt att komma år den med en nål för att dom är så tunna och små. 
 
För att sätta en infart på Charlie måste den sitta antingen i handen, pannan eller på fötterna. I den här situationen blev vi hänvisade till Astrid Lindgren för att labbet i Täby inte vågade sticka honom, just för hans ådror som är så förbaskat små. Dagen efter åkte vi till AS iallafall och fick allt blod som behövdes.
 
Inom några dagar fick vi provsvaren! Allt såg bra ut, inga allergier, ingen brist på något allt. Tack & lov! 
 
Men kampen fortsatte med att få i honom mat. Det har gått väldigt trögt fram tills två veckor tillbaka!!!! Charlie började äntligen ÄÄÄÄTTTA! Nu för tiden äter han ca 2-3 mackor, en skål yoghurt och mjölk till frukost. Lunch har han bara ätit på dagis än så länge men även där har han ätit minst 2 portioner med mat och till mellis blir det någon macka med mjölk. Middagen går också väldigt bra, han äter inte upp all mat men det är så mycket bättre när det kommer till maten!😍 
 
Idag på återbesöket fick dom glada nyheter utav oss om att Charlie äntligen har börjat äta! Dock är Charlies bajs forfarande lite vajigt.. Det kan ju även bero på att Charlie inte är uppe och går som vi andra gör som stimulerar magen. Jag tror att magen och bajset kommer blir mycket bättre med tiden ju mer han kommer upp och rör på sig😊
 
Vi tog även en längd och vikt idag som visade att Charlie har gått upp 300 g sen i november, växt lite också på längden ca 2,5 cm! Fan vad gött!❤❤ 
 
Idag firar vi framstegen med en god pizza & cola😍 
 
Till top