V I N T E R ll F Ö R B E R E D E L S E R

Random / Permalink / 0
Hösten börjar gå mot sitt slut med sina vackra färgglada färger från alla träden som nu står helt vakna i väntan på snön och idag föll den första snön här hemma. Riktigt mysigt att hösten har övergått till en tidig vinter även om snön inte ligger kvar på marken men jul stämningen börjar komma smygandes i fingrarna. Iomed att kylan börjar smyga sig på en är de ju dags att förbereda både Charlies garderob och även hans nya vagn. Emmaljungan är alltså såld sen någon månad tillbaka och nu är jag ägare till en Nordic moon BMX, i färgen grå! Älskar vagnen, speciellt färgen som är lite mer stilren tillskillnad på Emmaljungan som hade en färgklick som bara skrek "SE MIG". Dock så saknar jag den vagnen för den var ju ändå Charlies vagn som har varit med om myycket med sjukhuset, alla hemgångar efter operationer så den vagnen var ju ändå en i "familjen". Men de var dags att byta ut sig och den vagnen vi har nu är så snygg! Super nöjd!😍
 
♡♡♡
 
Fördelar / nackdelar med Nordic moon / Emmaljungan;
 
•Nordic moon är mindre i bredden vilket är superbra när man ska åka kommunalt. Man slipper trängas vid vagnplatserna. 
 
•Nordic moon har en bra förvaring och tål en hel del trots att de är en sommarvagn. Går utmärkt att köra på alla slags vägar bara att framhjulen fastnar då och då i själva fästet vilket gör att de är lite trögt att köra om vagnen är lite överbelastad.
 
•Nordic moon klädseln går inte att ta av så man måste vara noga med att de inte spills mat eller dryck på klädseln. De är riktigt jobbigt eftersom jag tvättade Emmaljungans klädsel ofta! Renlighet är numero uno för mig.. 
 
• Nordic moon har även en dryckeshållare! Blir mycket varmadrycker i vinter som kommer tas med på färden.
 
•Nordic moon har tre inställningar i ryggen vilket alltid är bra. Då kan barnet sova i vagnen, vila på andra läget och även sitta rakt vilket är ett stort plus! Enda nackdelen med just den delen är att själv haken som justerar läget i ryggen hoppar ur plats när man ska fälla ihop vagnen vilket gör de svårt att sätta fast den igen när man ska väckla ut vagnen igen. Visar bild nedan↓ 
•Nordic moon är ju en sommarvagn, alltså finns de inga åkpåsar som passar till vagnen vilket blir knepigt under hösten och vintern. De är nog den största nackdelen men de är ju en sommarvagn trots allt! 
 
•Nordic moon har en avtagbar säkerhetsbygel som sitter framför barnet. De är också ett plus för äldre som då kan sätta sig utan att behöva klättra upp varje gång utan dom kan bara sätta sig utan problem. 
 
• Nordic moons hjul är ekohjul vilket jag är ovan med. Jag själv föredrar luft! Känns mycket enklare att köra med luft. 
• Emmaljungan är en stor vagn så de finns gott om utrymme både i själv sittdelen men även i korgen under sittdelen. De var ett stort plus när man var och stor handlade! 
 
• Emmalungan hade en unik färg så man stack ut i mängden och man hittade alltid vagnen, om t ex min mamma gick med Charlie så hittade man alltid henne. Man letade aldrig efter henne utan man gick runt och kollade efter vagnen på grund av färgen. 
 
• Emmaljunga hade avtagbar klädsel vilket var ett stort plus! Vagnen var ju med om en hel del, kräkningar, drycker, mat, glassfläckar mm. Så att man kunde ta av allt för att tvätta delarna var ett stort plus!
 
• Emmaljugan är ju en åretom vagn vilket underlättade vintern rejält! Snö och slask kom man igenom utan problem. Lätt och att köra! Åkpåse kom i utan problem! 
 
• Emmaljugan har ett justerbart handtag vilket underlättar när man står vid vagnplatserna på bussarna. Nordic moon har ej den funktionen. 
 
De som behöver införskaffas inför vintern är; 
♡ Nya mössor & vantar ♡ 
♡ Tjocka svarta täckbyxor ♡ 
♡ Fleecekläder ✓ ♡
♡ Fårskinn till nya vagnen (fejk) ♡
♡ Ny vinterjacka ✓ ♡
♡ Vinterkängor ♡ 
♡ Hjälm till rollator ♡
♡ Varmare tröjor / koftor ♡ 
♡ Extra kläder till dagis ♡ 
♡ Innetofflor både hemma & dagis ♡
♡ Varma sockor / mer strumpor ♡ 
♡ Fler mjukisbyxor ♡ 
♡ Extra filt till vagnen ♡ 
 
Är de något jag har glömt? Kommentera gärna isåfall så jag inte glömmer något!😊 
Till top