Johanna & Charlie

"Cancerbarn"

Random Permalink9
Än idag har jag inte kunnat släppa några få ord som jag har fått höra av människor som står min son väldigt nära. Människor som ska föreställa förebilder, nära & kära som ska se Charlie för den HAN ÄR och inte för hur han ser ut. Ord som gör mig illa än idag när jag blickar tillbaka på all kritik som jag har fått genomlida för Charlies skull bara för att hans släktningar tillhör en lite "finare" klass. Iallafall dom som har slängt ur sig de flesta kommentarerna som då handlar om Charlie. 
 
Som ung mamma har jag fått nog fått höra dom vanligaste kommentarerna, "väx upp", "ta ansvar", "snorunge". 
 
Jag har absolut inga problem med att folk säger sånna saker för jag vet själv att de dom säger inte stämmer. Jag kan hålla med om att jag kan ha en förjävlig attityd men då har personen i fråga förtjänat de. Jag anser mig själv som en ansvarsfull mamma med brister precis som vilken människa som helst, som är mänsklig.
 
Behöver Charlie något finns jag där, behöver han något införskaffar jag de hur min ekonomi eller hälsa än ser ut (försöker iallafall nu när ångesten har varit som värst). Jag tar Charlie på alla hans inbokade läkarbesök oavsett väder, mående mm. Behöver han nya kläder, klippas eller om något på dagis saknas fixar jag de utan problem medan en viss person slipper undan med ALLT!  
 
När jag köper saker till Charlie sånt som han behöver såsom kläder, ytterkläder, skor, leksaker, vagn, utflykter, dagisprylar osv så får jag höra att jag inte ska köpa så mycket för att min ekonomi inte är tillräckligt bra. Jag ska inte slösa så mycket..? Say what?! Det är väll ändå mina pengar eller har jag missat något på vägen? 
 
Samma sak när de är jag som går på ALLA sjukhusmöten/dietist/barnläkare, sover över på sjukhuset, habiliteringbadet, hanterar min psykiska ohälsa, försöker få livet att gå framåt så blir jag ändå boven i de hela, i och med att jag tydligen är oansvarig. Medan C inte ens rör sig ur fläcken.. C tar inte samma ansvar fast han bestämt skulle ha delat vårdnad & ha Charlie lika mycket som mig. Men han gör ju inget när de kommer till Charlie utan han överlämnar de till mig istället.. Jag får göra de tuffa som tär på mig än idag för att de har hänt så ofta som jag har fått tagit all ansvar, får C någon kritik eller kommentarer om att han är oansvarig? Nej det får han inte. 
 
Ska Charlie till akuten är de jag som åker in, är de en operation är de jag som åker in & sover över, är de ett möte kring hans vikt är de jag som åker in inkl barnläkarna, gips byte, arbetsterapeut (har hand om Charlies händer & handortoser), Olmed är de jag som åker in osv!! 
 
Även fast jag tar ansvar är så jag som ändå blir den oansvariga..🤔 
 
Jag får alltid kritik för allt jag gör även om dom inte säger de till mig face2face. För dom människorna jag tänker på har inte mage att uttala sig till mig utan går till C och pratar med honom istället när det handlar om mig. Vill något säga något om mig så får dom gärna ta de med mig och inte gå runt till andra.
 
Tyvärr får jag tippa på tårna för att ingen ska bli förbannad på mig eller få kommentarer om hur oansvarig jag är.. Ett exempel på hur äcklig syn två människor har på Charlie eftersom de gäller honom men även mig för att jag "inte tog ansvar" var när jag rakade av allt hår på Charlie förra våren. Anledningen? Jo nu är de ju såhär att de är ju våran son tillsammans så varje steg jag tar ska C veta men när de gäller han så behöver jag tydligen inte veta för att de angår tydligen inte mig. 
 
C hade iallafall försökt fixa till Charlie hår utan min vetskap, när jag fick hem honom såg hans huvudet förjävligt ut! Jag skojar inte! Bilder nedan
 
Ser kanske inte så farligt ut på bild men i verkligheten var de ojämnt. Istället för att först raka, sen trimma och klippa de kort för att allt skulle smälta in ihop.. Jag fick ju panik och tänkte att jag måste fixa till håret med en trimmer och klippa håret kortare men de gick inte att få till alls. Så jag rakade av allt! Ur gullig blev han😍 
 
Jag berättade de för C och la sen ut en bild när Charlie satt i sin säng men kommentarerna jag fick var, "cancersjuk" "kriminell" "fånge". Öh ursäkta?! Hur i helvete kan man säga så om ett litet barn? Speciellt när man är släkt med barnet? Finns inte i min värld! 
 
Fick tillslut nog och blev kallad för snorunge, oansvarig för att jag blev förbannad och sa ifrån. 
 
 
Privat meddelande med en närstående till Charlie
 
 
Något som jag tycker är väldigt underligt är att jag inte ens får ge min son lite färg i håret för att h#n ovanför inte tycker om de? Tänk sen när han blir äldre t ex när han frågar mig om varför de tex inte finns några bilder på honom från halloween eller likande som man nu kan tolka som "spökande" som ovanför skriver. Ska jag säga att nej, h#n ville inte att jag skulle "spöka" ut dig..?
Om de är någon som "spökar" ut Charlie så är de ju dessa människor som inte kan acceptera Charlie bara för att han inte har hår på huvudet🤔 
 
 Vad är de för fel på vissa människor? 
Som sagt så finns de vissa kommenterar som fortfarande sitter kvar inuti mig. Kan även lägga till att min relation till C nära och kära är ganska infekterad, jag är inte rädd att visa attityd när jag säger ifrån! 
 
Ni får ursäkta om de är förvirrande, skriv gärna om ni inte förstod eller vill ha en lite mer förtydliga text😊 
 
#1 - - PhotoJelly:

Nej men usch! Du har verkligen blivit orättvist behandlad :( Sänder dig styrkekramar <3

Svar: ❤❤❤
Johanna

#2 - - Anonym:

Du kan ju inte jämföra att klä ut sitt barn till halloween med att raka hans huvud. Säger samma sak, gå till en frisör och klipp Charlie som normalt folk gör

Svar: Normalt folk gör? Känner många föräldrar som rakar sina barns huvud, vad är felet med det? Charlie går hos en frisör när de behövs, är de onormalt att klippa eller ta fram en rakapparat själv här hemma eller måste man prompt gå till en frisör? Jag har råd med frisör medan C inte vill för att de är onödiga pengar😅 Charlie ska till en frisör nu i helgen för att bli fin inför dagisstarten plus att hans hår har blivit super långt😏
Johanna

#3 - - Efva:

Du har nog rätt, ingen annan än du och barnets far har nånting att säga till om hur du/ni uppfostrar en son. Är Christopher en morsgris?

Svar: Precis, önskar bara att andra också förstod de. Haha ja, de kan man säga.
Johanna

#4 - - Anonym:

Bry mig icke om hans rakade hår de ja däremot stör mig på är vf du måste lägga ut detta? Ute efter uppmärksamhet ellr va är de frågan om? Allt de här kommer charlie kunna läsa en dag.. är de verkligen de du vill?

Svar: Tycker du inte om det så behöver du inte klicka in här😊
Johanna

#5 - - Linda:

Ditt och C barn är ert ansvar.Själv anser jag att en farmor/mormor ska vara ett stöd,uppmuntra de unga föräldrarna inte kritisera allt de gör och tro att de gjort allt rätt själv alla gånger. Har själv varit en ung mamma nu är mina barn 15 och 10 år.Nu när jag är äldre får jag höra att jag är en bra mamma,synd att man inte fick höra det då när man behövde det som småbarnsförälder.Fortsätt, du gör säkert så gott du kan och jag hoppas att hon tänker sig för nästa gång hur hon uttalar sig till sitt eget barnbarns mamma men vissa mognar tydligen aldrig.

#6 - - sara:

Hejja johanna! du är en fantastisk mamma❤👍🏿

Svar: Tack❤
Johanna

#7 - - Sophia:

Jag tycker att en familjemedlem har all rätt att tycka till om någons hår men INTE om det är det enda dom bryr sig om. Varför ska du behöva göra allting för Charlie utan något stöd från Christopher's mamma (antar att du inte har hindrat henne från att se Charlie?) men när det kommer till hans hår så blir det ett sånt liv? Man kan inte plocka och välja vad man gör med ett barn. Man kan inte skita i alla jobbiga saker och sen tro att man har rätt att ha en åsikt om det barnet. Hennes son är den ansvarslösa och om han inte vill ta hand om Charlie när det kommer till "jobbiga" saker (t.ex alla läkarbesök) så är det bullshit att han ska ha delad vårdnad ELLER så kan hans mamma ta ansvar åt honom. Men det är INTE okej att överlåta allt det jobbiga till dig och sen tro att man har rätt till att bestämma över hans hår? Istället för att erbjuda pengar till en frisör så kan hon kanske skjutsa/följa med dig till Charlie's läkarbesök? Eller göra något annat för att underlätta för dig och för att vara ett stöd till hennes barnbarn? Istället för att skita i allt det, låta dig göra allt medans hennes son inte vill göra någonting och sen tro att hon har rätt till att bestämma över Charlie's hår och vara NEDLÅTANDE mot honom???

#8 - - Linda:

Bra skrivet Sophia precis så tänker jag också,men du fick det så bra skrivet.Ge stöd och hjälp till barnbarnet,
pappan och mamman om farmor så vill hans bästa.

#9 - - Anonym:

Vrf inte skriva att det var Charlies farfar?

Till top